zondag 9 oktober 2011

Internet bij de Mac :-)

Typisch.... maar wel leuk dat we wat kunnen posten!

8 oktober


Nounounou! Wat een start was dat zeg :-) Vele auto's verzameld in een smal achteraf straatje van Antwerpen. Toegesproken door een portofoon kwam elk team het roadbook en een verse makreel halen. Dat roadbook zijn we erg blij mee, de makreel iets minder, geen van ons twee gaat die eten. Wellicht dat we hem straks nog aan iemand kunnen geven in ruil voor wat olie of koelvloeistof (ons karretje blijkt dat nog steeds te lekken ;-)

Zo'n 10 minuten geleden zijn we de grens met Frankrijk overschreden en we rijden met rappe pas door. Dat de wegen minder zijn dan in Nederland merken we goed aan de twee achterdeurtjes. Van het deurtje aan stuurboord schiet de bovenste handel elke keer los die staat dus provisorisch vastgemaakt met een campingstoeltje en een sjorband. Zuo gek zijn als dat hem neut dicht houdt!

Ook de intercom hebben we al goed kunnen testen, we verstaan elkaar nu veel beter. De eerste twee duizend km is toch ook vooral snelweg en in de auto kan het geluidsniveau dan aardig stijgen (lees zo'n 98dB). In de tussentijd naderen we een tolweg en moeten we gaan betalen. We hebben gister snel 50 euro aan muntgeld weten te wisselen met de ouders van team "de Zandkonijnen" zodat we waar nodig de afdeling van de vrachtwagens ook kunnen gebruiken. Met onze 2.30 zou het kunnen dat we wat te hoog zijn voor de normale doorgang. Uiteindelijk blijkt dat allemaal mee te vallen en kunnen we gewoon overal prima doorheen.

Omdat we met een gemiddelde kruissnelheid op de Franse wegen van slechts 90kmph niet bijzonder ver zouden komen en we ons realiseerden dat Poitiers - Tembleque ons dan minstens 12 uur rijden zou kosten, besloten we verder te rijden tot ongeveer halverwege Poitier - Bordeaux. Dat scheel toch al weer gauw zo'n 120km en dus ruim 1 uur rijden. Als je nog fit bent, waarom niet!

In de tussentijd enkel brood gegeten en natuurlijk de "an apple a day keeps thé doctor way" appel voor de broodnodige vitamines. (brood appel appel brood) Anyway toen ik na zo'n 270 km achter elkaar rijden ruzie kreeg met de TomTom applicatie die alleen maar campings in omgeving Bordeaux wou laten zien ipv bij ons in de buurt, lette ik even niet te goed op de weg en hebben we een klein stukje orante achtergelaten op de, toch al niet al te mooie, vangrails van de Franse snelwegen. Het schommelde eventjes in de auto omdat ik het gelukkig wel op tijd zag, maar hier zijn de pechstroken een heel stuk minder breed dan in Nederland, dus volgende keer blijft de bestuurder met beide handen aan het stuur..

Na uiteindelijk een korte stop met warme soep en een broodje gingen we op zoek naar de onvindbare camping. We hebben geslapen op het parkeerterrein bij een motel waar de receptie om 23u gesloten was. Wij kwamen handig aan om 23.30 :) Heerlijk weer even slapen

9 oktober

Vroeg op! Om 6.20 ging de wekker, na alle lange nachten van voorbereiding is het even wennen weer zo vroeg wakker te worden. Heel even maar hoor want om 7u komen we er achter dat er wel erg weinig koelvloeistof in de radiator zit! Het afloopreservoir hebben we nog niet aangesloten sinds we de nieuwe radiator hadden ingebouwd.. Waarschijnlijk dat daardoor koelvloeistof lekt. Vanmorgen dus gelijk ingebouwd, naja Gert Jan dan want met zijn tweeën onder de motorkap is niet praktisch en als ik het doe duurt het wat langer. Ik dus brood smeren terwijl Gert Jan onder de motorkap ligt. Gepland was om 7u te vertrekken, maar door het korte oponthoud wordt dat toch iets over half 8. 

Als we even op de snelweg rijden worden we voorbij gesjeesd door een andere Banjul ganger, het team Majo. Even later moest die tanken en hebben we hem sinds dien niet gezien. Of hij heeft een andere route genomen of rijdt toch wat ecologischer. 

De tolwegen van Frankrijk, hoe heerlijk ze ook mogen zijn, begonnen ons een beetje te irriteren toen ons kaartje niet werd herkend door de automaat. De slechts franssprekende dame aan de lijn van het apparaat snapt niet waar we zijn opgestapt en wil dat we betalen vanaf Parijs. Na wat getoeter van de wagens achter ons en standvasthoudend dat we echt niet in Parijs de snelweg op zijn gekomen maar halverwege Poitiers en Birdeaux krijgen we toch de goede prijs, slechts 11 euro ipv 30.50.  

Heej daar is team Majo weer! Dagdag en tot in Tembleque!

Spanje is in zicht en wat is het mooi! Uitgestrekte landschappen nadat we door de Pyreneeën heen zijn. Daar ging het af en toe wat traag door de steilere hellingen. Heuvel op gemiddeld 60 der weer af gemiddeld 100. Uiteindelijk dus een lager gemiddelde zou je zeggen dan gister, maar dat valt mee :-) Er zijn ook mooie stukken waar we heerlijk door kunnen kachels en door de aanpassingen van Gert Jan deze morgen ligt de snelheid sowieso 5kmp/h hoger doordat we beter kunnen koelen. Koel houden is  het devies want wat een oververhitte motor kan doen weten we maar al te goed..

1 opmerking:

  1. Ha Gert Jan en Joachim,

    Cool dat de intercom werkt!
    Wordt de herrie van de auto toch niet te veel versterkt?

    Veel sterkte. Geniet van het avontuur een Gods prachtige schepping!

    Groeten,
    Jorrit

    BeantwoordenVerwijderen