woensdag 19 oktober 2011

Mauretanie

Heej! Even toevallig internet in Mauretanie. Snel wat typen :-)

In Mauretanie is geen rooming van de GSM providers waardoor we hier geen telefoon verkeer hebben. Erg jammer want daardoor kunnen we het SMS board nu niet bijhouden. Waar mogelijk sturen we korte berichten via mail.

Helaas waren de afgelopen dagen erg zwaar voor de auto. Er hebben zich twee problemen voorgedaan die erg lastig op te lossen waren. De waterpomp was kapot, en helaas had de tijdelijke oplossing niet gewerkt. Na 1 dag zoeken (en dus vertraging) eindelijk gevonden en ingebouwd! Helaas door de vertraging wel de hele nacht door moeten rijden om op tijd bij de grens in Mauritaniƫ te komen (1000km verder). Om 21.45u 's avonds zijn we vertrokken, en om iets over 12 's middags kwamen we bij de grens aan. En maar 1.5 uur geslapen langs de kant van de weg :-) Het was gelukkig erg rustig op de weg, slechts enkele tegenliggers en de weg was ook aardig onderhouden waardoor we redelijk door konden rijden. Het was wel ff close!

Toen we aankwamen in Mauretanie bleek echter dat de tussenbak kapot was, waarschijnlijk door heel veel pech, pech en pech en is er een scheurtje ingekomen en hebben de hogere snelheden die we moesten rijden ervoor gezorgd dat de bak helemaal is overleden.

Op dit moment zijn er 3 mensen mee bezig, terwijl GJ en ik ff uitrusten. De groep is verder de Sahara in en wij hebben een persoonlijke gids geregeld die ons gaat begeleiden om weer bij de groep te komen.

Met ons samen gaat het prima, we kunnen het goed samen vinden ondanks de vele tegenslagen zo. Uiteraard hebben we het af en toe wel lastig met sinds aankomst in Marokko elke dag wel een probleem. We proberen gemotiveerd te blijven want elke reparatie brengt de auto weer dichterbij!

Ce tout voor nu, tot snel weer!

1 opmerking:

  1. Hey mannen!

    Super veel succes met de auto fiksen! En genieten van alles wat jullie tegen mogen komen! :)

    Ciao, Esther! :)

    BeantwoordenVerwijderen