donderdag 27 oktober 2011

zo heb je internet, en zo heb je dat een paar dagen niet..

Nou nou nou, een paar dagen geen internet en je loopt gelijk een heel eind achter! Want wat is er veel gebeurd de afgelopen dagen.. Sinds de laatste update uit Mauretanië hebben we nog 1 keer de waterpomp vervangen (de 3e in totaal) maar verder hebben we eindelijk van een zorgeloze reis kunnen genieten!

De eerste zorgeloze dag was de trip naar de Senegalese grens (vanuit Mauretanië) De rit daarheen was erg mooi, door een natuurgebied heen, om de erg corrupte grenspost Rosso te vermijden. Dat werkte helaas niet helemaal want toen we aankwamen bij onze grenspost bleken de douaniers andere ideeën te hebben. Op brutale wijze verwachten ze van ons €250 per auto om de grens over te mogen, en dat was dan nog wel zonder dat we via Dakar mochten reizen. Daar was natuurlijk niemand van ons het mee eens. Wij zaten bovendien nog met het punt dat we Richard, de Engelse acteur die de film voor Holmwoods zou presenteren opgehaald moest worden in Dakar..

Na een nachtje slapen aan de grens, de lokale kinderen veel wegsturen van de auto's (helaas hebben ze wel enkele dingen kunnen stelen, gelukkig niet van ons) en politieke telefoontjes waren zowel wij als de Senegalese douaniers het zat. We mochten voor €50 smeergeld oversteken, kregen een douanier mee die zou controleren dat we de auto niet per ongeluk zouden achter laten in Senegal (iets met een officiële regel dat auto's ouder dan 5 jaar niet in Senegal mogen worden ingevoerd) en konden we via Dakar! Persoonlijk heb ik het vreugdedansje overgeslagen, maar ik denk dat de vrolijkheid van andere teams daarvoor ruimschoots had goedgemaakt. We konden door!

Na een lange rit (iedereen had slecht geslapen door muggen en gebrek aan rust) kwamen we aan in de officiële finishplek van Parijs Dakar; Lac Rose. Het was erg mooi om daar aan te komen en te genieten van de rust die we kregen. Er was een zwembad, koude (!) cola en bier en een overheerlijke douche. Meer konden we niet wensen!

Meer updates over hoe het verder is gelopen volgt morgen, want ja na zo'n lange stilte moet je wel weer wennen aan al dat lees/typwerk..


p.s. spoiler: we hebben Gambia gehaald en slapen nu in Banjul :-D

Geen opmerkingen:

Een reactie posten