vrijdag 7 oktober 2011

On the road!

Vertrokken! Eindelijk.. we waren helemaal vergeten wat te posten, maar dat doen we nu door mijn iPhone maar even illegaal te tetheren terwijl ik dit typ op mijn trouwen macbook. De laptop heeft al flink wat landen gezien en is met zijn 5 jaar al aardig op leeftijd. Na zoveel typen snap je ook wel dat een verlicht toetsenbord wel handig kan zijn.. Scheelt veel typefouten, vooral bij wachtwoorden handig! Maar ach niet te sentimenteel op een spannende dag als deze! 

Nog erg bedankt aan alle mensen die gisteren op onze afscheidsparty waren. Sommige kwamen van ver, helemaal geweldig! We hebben genoten van alle gelukswensen die in het interieur van onze auto zijn gekladderd (met veel liefde uiteraard) en hopen ze binnenkort op de gevoelige plaat te leggen zodat we ze niet vergeten!

Voor de mensen die verder graag een overzicht van de route willen, hier komt die!

7 October leaving Enschede
8 October leaving Antwerpen
11 October crossing to Tanger (Marocco)
15 October one day rest in Tafraoute (Marocco)
19 October crossing the border of Mauretania
23 October crossing to Senegal
24 October arrival in Dakar
25 October one day rest in Dakar
26 October arrival in Njawarra (Gambia) 
27 October arrival in Banjul 
Zoals jullie weten gaan we ook filmen in Gambia, we zullen daar verschillende medische posten bezoeken. O.a. degene waar onze auto aan geschonken gaat worden, naar een afgelegen post waar we alleen met eb kunnen komen en ook Riders for Heailth een organisatie die medische posten aldaar ondersteunt. Genoeg te doen dus :-)
2 November (21.35h) flight from Banjul airport

Nu weer even terug naar het nu! Met flinke vertraging zijn we uit Enschede vertrokken.. iets van 4 uur dus ons typische studenteninstelling blijkt in elk geval nog even aanwezig. We hadden wat probleempjes met boodschappen (de winkelwagen lag overvol, probeer dat maar eens op een geordende manier in een Suzuki Alto te krijgen) en de laatste finishing touches van de Laro (bed en kast) maar gelukkig is het allemaal gelukt en zijn we mooi op weg! Wat wel leuk was aan de vertraging was dat mijn vriendin nog vrij was uit haar werk en ik haar nog even kon zien voordat we vertrokken. Gaf nog wat extra vertraging, maar ik vond dat het iig meer dan waard! Daarna haringen met uitjes opgehaald voor alle visetende medereizigers (ik niet dus) om morgen een flitsende start te vieren. Ondertussen worden we leuk gefilmd door Mark Holmwood en hebben we een heuse eigen presentator die ons de leukste vragen stelt voor later. Zij zullen meereizen totaan Gent en vanaf dan zijn we alleen. In Dakar pikken we Richard dan weer op om de film die we maken een mooi einde te geven. 

We hebben afgesproken om vanavond te meeten met een ander team "de Zandkonijnen" bestaande uit Jan Willem en Sanne. De afspraak was op camping de watertoren in Antwerpen (eigenlijk een flink aantal km daarbuiten, maar allee het is daar) Zojuist hebben we van hun per sms gehoord dat de receptie gesloten is en dat onze auto's niet op de camping kunnen staan.. Gelukkig mogen we wel gebruik maken van de toiletten :-) Wel benieuwd of we daar nog wat voor moeten gaan betalen.. (typically Dutch)

Voor de toekomst, probeer ons SMS board te checken, de blog zullen we niet al te vaak kunnen updaten door gebrek aan internet. Motiverende smsjes worden zeker gelezen en de emails zullen we ons best voor doen!

Bedankt allemaal voor jullie steun in de voorbereiding. We are on the road!
Joachim

Geen opmerkingen:

Een reactie posten